Fjøsnisser i juleknipe

Fjøsnisser i juleknipe

Det er lille julaften. Kveld. Inne på låven er det stadig merkelige lyder. Noen hører blafring, andre hører musikk. Nå om dagen høres jamring og klynk. Fjøsnissene er i knipe. Hvert år får de servert en stor bolle julegrøt av Jorunn og Jøran – kona og mannen på gården. Det er en årelang tradisjon i følge gårdsboka. Selv om Jorunn og Jøran ikke tror så veldig på fjøsnisser, tør de allikevel ikke la være å sette ut grøt. Alle vet jo at fjøsnisser har et farlig lynne og at de kan stelle i stand forferdelig masse trøbbel. Nissene fortviler. Fjøsnissen sjøl er borte. De hører han jamrer seg, men han er tverr og nekter plent å vise seg. Krise – fordi det er bare han som kan trylleformelen som gjør dem mette og usynlige for mennesker i et helt år. Hva skal nissene gjøre? Hvis mennesker og dyr plutselig ser dem, kan det bli livsfarlig. Skal fjøsnissene våge å ta kontakt med menneskene? Det er lille julaften. Kveld. Thea – jenta på gården – våkner brått av en merkelig lyd. Er det noen her?

29

ROLLER

+ ENSEMBLE

MÅLGRUPPE AKTØRER

B/U/V

MÅLGRUPPE PUBLIKUM

B/U/V

KATEGORI

Musikkteater

SPILLETID

90 min.

Musikk av

Jonas Myklebust Lima

Skrevet av

Espen Rolstad

Manuset er skrevet av Espen Rolstad. Fjøsisser i juleknipe er også utgitt i bokform på som kan selges før, under og etter forestilling. Dette er en fin ekstrainntekt til teatergruppene som setter opp stykket. Bøker og evt forestillingsplakat (som bokomslag) kan bestilles direkte av Espen Rolstad på ‭930 82 670‬.

Rettighetene til Fjøsnisser i juleknipe​ forvaltes av Frilynt Norge. 

Pris for medlemmer av Frilynt Norge:
Leietaker betaler 12 prosent av brutto billettintekter, minimum kr. 2000,- pr. forestilling i royalty/avgift for oppføring av stykket. Royalty skal betales etter faktura, senest 14 dager etter endt spilleperiode til Frilynt Norge.

Pris IKKE-medlemmer
Leietaker betaler 16 prosent av brutto billettintekter, minimum kr. 3000,- pr. forestilling i royalty/avgift for oppføring av stykket. Royalty skal betales etter faktura, senest 14 dager etter endt spilleperiode til Frilynt Norge.

RETTIGHETER
Alle offentlige forestillinger, enten det kreves inngangspenger eller ikke, faller innunder åndsverkloven og det skal betales royalties til alle rettighetshavere. Det kreves skriftlig kontrakt for hver oppsetning. Ta alltid kontakt med Frilynt Norge om spilletillatelse FØR teatergruppa begynner å innstudere stykket. Så unngår man at oppsetningen blir stoppet dagen før premieren.

Søk spilletillatelse her.

Frilynt bistår gjerne i prosessen med å søke rettigheter. Send mail til post@frilynt.no eller ring 33 48 80 90 for mer info!

Musikken er komponert av v Jonas Myklebust Lima. For bestilling av musikk ta kontakt med Jonas Myklebust Lima på jonasmlima@mac.com, for komplett singback.

Det er ingen spesielle kostymer til dette stykket, men dersom du trenger noe spesifikt, ta kontakt med vår kostymespesialist på tone@frilynt.no eller ring 33 48 80 90 for råd og bistand.

Om du vet akkurat hva du skal ha, sjekk ut vårt kostymesøk.


Vi har mye spennende på lager! Dersom du trenger hjelp til å finne rekvisitter eller scenografi, ta kontakt med vår scenograf på jarle@frilynt.no eller ring 33 48 80 90 for mer info!

Om du vet akkurat hva du skal ha, sjekk ut vårt rekvisittsøk.

 

Ta kontakt på teatersminke@kostmask.no eller ring 33 48 80 90 for råd, bistand og sminkekurs!

Om du vet akkurat hva du skal ha, sjekk ut sminkebutikken vår www.kostmask.no

 

Det finnes ingen andre versjoner av dette stykket. 

Søk tilskudd

Som medlem i Frilynt Norge får ditt lag/din teatergruppe tilgang til støtteordningen Frifond Organisasjon.

Frifond er en støtteordning for aktivitet for barn og unge under 26 år, og hos Frilynt er søknadsfristen 15. oktober. Du søker enkelt via vårt medlemssystem StyreWeb.

Les mer om Frifond i Frilynt her

Les mer om medlemskap i Frilynt her

Som medlem av Frilynt Norge får ditt lag/din teatergruppe tilgang til støtteordningen Momskompensasjon. Ordningen forvaltes av oss via Lotteri- og stiftelsestilsynet og kan enkelt søkes på i vårt medlemssystem StyreWeb. Søknadsfristen er 1. juni.

Det er en enkel søknadsprosess der dere sender inn godkjent regnskap for foregående år, så ordner vi resten. Tilskuddet beregnes på grunnlag av driftsutgiftene i laget ditt, og dere trenger ikke trekke ut mva.

Les mer om Momskompensasjon her

Les mer om medlemskap i Frilynt her

Som medlem av Frilynt Norge får ditt lag/din teatergruppe tilgang til støtteordningen Kursmidler, eller Instruktørstøtte. Ordningen het tidligere Voksenopplæringsmidlene, og gis til aktivitet som har 4 eller flere deltakere over 14 år. Studieforbundet Kultur og Tradisjon behandler søknadene, og du kan få veiledning under prosessen både hos dem og oss.

All aktivitet som skjer i forbindelse med en produksjon gir læring, derfor støttes denne aktiviteten med en timesats som for tiden er på 98 kr pr kurstime.

Les mer om kursmidler her

Les mer om medlemskap i Frilynt her