Annie

Annie

Historien om den foreldreløse jenta som forsøker å flykte fra barnehjemmet!

Annie er en amerikansk musikal fra 1977 med musikk av Charles Strouse, tekst av Thomas Meehan og sangtekster av Martin Charnin. Den bygger på tegneserien Little Orphan Annie av Harold Gray, som begynte i 1924. Det handler om en liten foreldreløs jente som forsøker å flykte fra barnehjemmet, med den strikse forestanderen Miss Hannigan, og adopteres av en gammel streng millionær, Oliver Warbucks, i 1930-tallets USA under depresjonen.

Musikalen hadde premiere på Alvin Theatre (nå Neil Simon Theatre) på Broadway den 21. april 1977 med Andrea McArdle i tittelrollen og Reid Shelton som Warbucks. Den vant syv Tony-priser, blant annet for årets beste musikal. På Broadway gikk den 2 377 ganger.

Mest kjente sang fra musikalen er «Tomorrow», som gav en tro på en gyllen morgendag i depresjonstidens pessimisme.

Musikalen har også blitt filmet i regi av John Huston. 1982 hadde den premiere med Aileen Quinn som Annie, Albert Finney som Warbucks og Carol Burnett som barnhjemsforstanderen, Miss Hannigan.

I 1999 kom en nyinnspilling av filmen for TV med Alicia Morton som Annie, Victor Garber som Warbucks og Kathy Bates som Miss Hannigan.

I 2014 kom en modernisert utgave av Annie på film med Quvenzhané Wallis som Annie, Jamie Foxx som Warbucks og Cameron Diaz som Miss Hannigan. I Norge kom den først ut i mars 2015. Filmen har bevart endel av de gamle melodiene og temaene, men handlingen er lagt i nåtidens New York. Både sanger og historie er endel forandret.

Roller: 3 menn, 3 kvinner, 7 jenter (inkludert Annie) samt en hund og kor.

13

ROLLER

+ ENSEMBLE

MÅLGRUPPE AKTØRER

B/U/V

MÅLGRUPPE PUBLIKUM

B/U/V

KATEGORI

Musikkteater

SPILLETID

120 min.

Musikk av

Charles Strouse

Skrevet av

Thomas Meehan og Martin Charnin

Oversatt av

Finn Ludt

Manuset er skrevet av Thomas Meehan og Martin Charnin. Manuset er brilliant skrevet for å passe både voksne, ungdom og barn og byr på humor og spenning for alle aldre. Den norske oversettelsen er gjort av Finn Ludt.

Rettighetene forvaltes av Dramas. Frilynt Norge har god kontakt med Dramas og bistår gjerne i prosessen med å søke rettigheter. Send mail til post@frilynt.no eller ring 33 48 80 90 for mer info!

Se mer info om manuset her.

Musikken er komponert av komponist Charles Strouse.

Alle noter kan skaffes gjennom Dramas.

Rettighetene forvaltes av Dramas. Frilynt Norge har god kontakt med Dramas og bistår gjerne i prosessen med å søke rettigheter. Send mail til post@frilynt.no eller ring 33 48 80 90 for mer info!

Se mer info om manuset her.

 

Det er ingen spesielle kostymer til dette stykket, men dersom du trenger noe spesifikt, ta kontakt med vår kostymespesialist på tone@frilynt.no eller ring 33 48 80 90 for råd og bistand.

Om du vet akkurat hva du skal ha, sjekk ut vårt kostymesøk.

 

Vi har mye spennende på lager! Dersom du trenger hjelp til å finne rekvisitter eller scenografi, ta kontakt med vår scenograf på jarle@frilynt.no eller ring 33 48 80 90 for mer info!

Om du vet akkurat hva du skal ha, sjekk ut vårt rekvisittsøk.

Ta kontakt på teatersminke@kostmask.no eller ring 33 48 80 90 for råd, bistand og sminkekurs!

Om du vet akkurat hva du skal ha, sjekk ut sminkebutikken vår www.kostmask.no

Det finnes ingen andre versjoner av dette stykket.

Søk tilskudd

Som medlem i Frilynt Norge får ditt lag/din teatergruppe tilgang til støtteordningen Frifond Organisasjon.

Frifond er en støtteordning for aktivitet for barn og unge under 26 år, og hos Frilynt er søknadsfristen 15. oktober. Du søker enkelt via vårt medlemssystem StyreWeb.

Les mer om Frifond i Frilynt her

Les mer om medlemskap i Frilynt her

Som medlem av Frilynt Norge får ditt lag/din teatergruppe tilgang til støtteordningen Momskompensasjon. Ordningen forvaltes av oss via Lotteri- og stiftelsestilsynet og kan enkelt søkes på i vårt medlemssystem StyreWeb. Søknadsfristen er 1. juni.

Det er en enkel søknadsprosess der dere sender inn godkjent regnskap for foregående år, så ordner vi resten. Tilskuddet beregnes på grunnlag av driftsutgiftene i laget ditt, og dere trenger ikke trekke ut mva.

Les mer om Momskompensasjon her

Les mer om medlemskap i Frilynt her

Som medlem av Frilynt Norge får ditt lag/din teatergruppe tilgang til støtteordningen Kursmidler, eller Instruktørstøtte. Ordningen het tidligere Voksenopplæringsmidlene, og gis til aktivitet som har 4 eller flere deltakere over 14 år. Studieforbundet Kultur og Tradisjon behandler søknadene, og du kan få veiledning under prosessen både hos dem og oss.

All aktivitet som skjer i forbindelse med en produksjon gir læring, derfor støttes denne aktiviteten med en timesats som for tiden er på 98 kr pr kurstime.

Les mer om kursmidler her

Les mer om medlemskap i Frilynt her