Reisen til julestjernen

Reisen til julestjernen

Vi befinner oss i et lite kongedømme – et sted i Eventyrland. Et slott med tårn og spir kneiser over en liten middelaldersk landsby, omgitt av tykke murer. På slottet bor den lille kongefamilien – kongen, dronningen og deres lille datter, prinsesse Gulltopp – med sitt hoff. Rundt halsen bærer Gulltopp et vakkert gullhjerte hun har fått av moren, dronningen. Så en natt forsvinner Gulltopp fra slottet, på selveste julenatten. Hun er gått ut i skogen helt alene for å finne julestjernen, som hun ønsker seg av hele sitt hjerte. Hennes onkel, den forfengelige og maktbegjærlige greven, har forledet henne til det.

Når kongen og dronningen får vite at prinsessen er forsvunnet, blir de fra seg av sorg. Dronningen løper fortvilet ut i skogen for å lete etter henne. Kongen forbanner julestjernen, som han gir skylden for sin ulykke. Men kongens forbannelse får julestjernen til å slukne, og med den forsvinner også dronningen. Sorgen senker seg over landet. Et omreisende gjøglerfølge finner Gulltopp forfrossen og forlatt ute i skogen. De vet ikke at dette pikebarnet er den forsvunne prinsessen og tar henne med seg.

Mange år senere kommer det samme omreisende gjøglerfølget tilbake til slottet. Det er igjen julaften og i følget er også Sonja (Gulltopp) som er blitt en vakker unge pike. Når Sonja får høre om kongens sorg, tilbyr hun seg å finne julestjernen for kongen, slik at han kan få sin kone og datter tilbake. Vismenn har nemlig spådd at hvis stjernen begynner å lyse igjen, så vil også prinsessen og dronningen komme tilbake. Sonja går ut i skogen for å finne julestjernen. Men greven følger etter henne. Ute i skogen møter hun en gammel kone som selger julenek. Dette er dronningen som er blitt forvandlet til en gammel kone. Den gamle får øye på gullhjertet som Sonja bærer rundt halsen og forstår at dette er prinsesse Gulltopp. Den forfulgte Sonja får hjelp av kona og unnslipper greven. Men greven innhenter henne igjen. Da blir hun reddet av smånisser, som fører henne til Julenissens verksted. Julenissen sier hun skal få et ønske oppfylt, og Sonja ønsker at julestjernen igjen skal skinne over landet.

Ønsket går i oppfyllelse, men idet Sonja gledestrålende løper inn på slottet for å fortelle at stjernen er kommet tilbake, blir hun grepet av grevens menn og kastet i slottets mørkeste fangehull. Den gamle kona kommer til unnsetning og fører Sonja til kongen. Da kongen blir gjenforent med sin datter og ser at julestjernen er kommet tilbake blir det stor glede på slottet og i landet. Greven blir tatt til fange og den gamle konen forsvinner. Når prinsessen senere samme kveld vil takke den gamle dukker hun opp igjen. Etter at Sonja omfavner henne blir kona forvandlet til den vakre dronningen igjen og den lille kongefamilien blir gjenforent.

18

ROLLER

+ ENSEMBLE​

MÅLGRUPPE AKTØRER

B

MÅLGRUPPE PUBLIKUM

B/U/V​

KATEGORI

Barne- og ungdomsteater

SPILLETID

90 min.

Musikk av

Johan August Halvorsen

Skrevet av

Sverre Brandt

Bearbeidet av

Per Christian Revholt

Manuset er skrevet av Sverre Brandt​ og bearbeidet av Per Christian Revholt​.

Rettighetene forvaltes av Dramas. Frilynt Norge har god kontakt med Dramas og bistår gjerne i prosessen med å søke rettigheter. Send mail til post@frilynt.no eller ring 33 48 80 90 for mer info!

Se mer info om manuset her.

Musikken er komponert av Johan August Halvorsen.

Rettighetshaver forutsetter at musikk av Johan Halvorsen benyttes. Per Christian Revholt har arrangert og tilrettelagt musikken og det er enighet om at denne versjonen skal benyttes ved fremføringer. Ca. 10 musikere er hans arrangement tilrettelagt for.

Rettighetene forvaltes av Dramas. Frilynt Norge har god kontakt med Dramas og bistår gjerne i prosessen med å søke rettigheter. Send mail til post@frilynt.no eller ring 33 48 80 90 for mer info!

Se mer info om manuset her.

Dersom du trenger noe spesifikt, ta kontakt med vår kostymespesialist på tone@frilynt.no eller ring 33 48 80 90 for råd og bistand.

Om du vet akkurat hva du skal ha, sjekk ut vårt kostymesøk.

Vi har mye spennende på lager! Dersom du trenger hjelp til å finne rekvisitter eller scenografi, ta kontakt med vår scenograf på jarle@frilynt.no eller ring 33 48 80 90 for mer info!

Om du vet akkurat hva du skal ha, sjekk ut vårt rekvisittsøk.

Ta kontakt på teatersminke@kostmask.no eller ring 33 48 80 90 for råd, bistand og sminkekurs!

Om du vet akkurat hva du skal ha, sjekk ut sminkebutikken vår www.kostmask.no

Vi har dessverre ingen bilder av denne produksjonen.

 

Det finnes ingen andre versjoner av dette stykket.

Søk tilskudd

Som medlem i Frilynt Norge får ditt lag/din teatergruppe tilgang til støtteordningen Frifond Organisasjon.

Frifond er en støtteordning for aktivitet for barn og unge under 26 år, og hos Frilynt er søknadsfristen 15. oktober. Du søker enkelt via vårt medlemssystem StyreWeb.

Les mer om Frifond i Frilynt her

Les mer om medlemskap i Frilynt her

Som medlem av Frilynt Norge får ditt lag/din teatergruppe tilgang til støtteordningen Momskompensasjon. Ordningen forvaltes av oss via Lotteri- og stiftelsestilsynet og kan enkelt søkes på i vårt medlemssystem StyreWeb. Søknadsfristen er 1. juni.

Det er en enkel søknadsprosess der dere sender inn godkjent regnskap for foregående år, så ordner vi resten. Tilskuddet beregnes på grunnlag av driftsutgiftene i laget ditt, og dere trenger ikke trekke ut mva.

Les mer om Momskompensasjon her

Les mer om medlemskap i Frilynt her

Som medlem av Frilynt Norge får ditt lag/din teatergruppe tilgang til støtteordningen Kursmidler, eller Instruktørstøtte. Ordningen het tidligere Voksenopplæringsmidlene, og gis til aktivitet som har 4 eller flere deltakere over 14 år. Studieforbundet Kultur og Tradisjon behandler søknadene, og du kan få veiledning under prosessen både hos dem og oss.

All aktivitet som skjer i forbindelse med en produksjon gir læring, derfor støttes denne aktiviteten med en timesats som for tiden er på 98 kr pr kurstime.

Les mer om kursmidler her

Les mer om medlemskap i Frilynt her

Teaterbanken
KostMask

Nyhetsbrev

NYHETSBREV

Ønsker du å få nyheter fra Teaterbanken.no og gode tilbud fra KostMask.no? Meld deg opp til vårt nyhetsbrev her!