Shrek The Musical

Shrek The Musical

Fra den kjente Dreamworks animasjonsfilmen

Basert på den oscarvinnende animasjonsfilmen fra DreamWorks er Shrek The Musical et Tony-prisbelønt eventyr med nyskrevne sanger fra Jeanine Tesori og tekst av David Lindsay-Abaire. Musikalen ble for første gang spilt på norsk av Sandefjord Teaterforening i 2017, og er nå endelig tilgjengelig for amatørteater!

I musikalen får du se alle de kjente eventyrfigurene du kjenner fra filmen. Trollet Shrek blir, sammen med det evig irriterende eselet, tvunget til å redde prinsessen Fiona fra et tårn, voktet av en drage.

Shrek The Musical presenterer en skattekiste av kreative muligheter, inkludert kostymer, kulisser, en ildsprutende drage, og mye mer! Irriterende moro for hele familien!

Ca. 20

ROLLER

+ ENSEMBLE

MÅLGRUPPE AKTØRER

B/U/V

MÅLGRUPPE PUBLIKUM

B/U/V

KATEGORI

Musikal

SPILLETID

120 min.

Musikk av

Jeanine Tesori

Skrevet av

David Lindsay-Abaire

Oversatt av

Frode Aleksander Rismyhr

Manuset er skrevet av David Lindsay-Abaire og er basert på filmen fra 2001 og William Steig sin bok fra 1990. Manuset er brilliant skrevet for å passe både voksne og barn og byr på humor og spenning for alle aldre. Den norske oversettelsen er gjort av Frode Aleksander Rismyhr.

Rettighetene forvaltes av Dramas. Frilynt Norge har god kontakt med Dramas og bistår gjerne i prosessen med å søke rettigheter. Send mail til post@frilynt.no eller ring 33 48 80 90 for mer info!

Se mer info om manuset her.

Musikken er komponert av Tony-vinnende komponist Jeanine Tesori. Låtene er skrevet med mange sjangerutrykk og gjenspeiler handlingen perfekt. Her finner du funky og groovy sanger, store svulstige ballader og massive fellessanger som får gåsehuden til å spre seg gjennom publikumsmassen. . Den opprinnelige besetningen er et 24-manns orkester og alle noter kan skaffes gjennom MTI Europe.

Rettighetene til Shrek The Musical forvaltes av Music Theatre International Europe i London. Dersom manuset bestilles for fremføring hos DRAMAS, vil dere få mer informasjon rundt dette.

Shrek The Muscial byr på et hav av muligheter innen scenografi og kulisser! Frilynt Norge har mange ting på lager fra Sandefjord Teaterforening sin oppsetning i 2017 og leier stadig ut til amatørteater i hele landet. Frilynt har leid ut kulisser, rekvisitter og kostymer til lag fra Sarpsborg til Tromsø!

Ta kontakt med vår scenograf på jarle@frilynt.no eller ring 33 48 80 90 for mer info!

 

Shrek The Musical er full av eventyrfigurer, noe som gjør den til en særdeles morsom og fargerik oppsetning for sminkegruppa. Av erfaring er det absolutt best å formstøpe en egen maske til Shrek-figuren. Ta kontakt med oss for å komme i kontakt med profesjonelle maskemakere. 

Ta kontakt på teatersminke@kostmask.no eller ring 33 48 80 90 for råd, bistand og sminkekurs!

Om du vet akkurat hva du skal ha, sjekk ut sminkebutikken vår www.kostmask.no

 

Bilder fra Sandefjord Teaterforening sin oppsetning av Shrek The Musical i oktober 2017.

Shrek The Musical Jr. er en en-aktsversjon av den samme historien med færre sanger og mindre ensemble. Forestillingen er skreddersydd til skolevisninger og juniorgrupper. 

Rettighetene forvaltes av Dramas. Frilynt Norge har god kontakt med Dramas og bistår gjerne i prosessen med å søke rettigheter. Send mail til post@frilynt.no eller ring 33 48 80 90 for mer info!

Se mer info om manuset her.

Søk tilskudd

Som medlem i Frilynt Norge får ditt lag/din teatergruppe tilgang til støtteordningen Frifond Organisasjon.

Frifond er en støtteordning for aktivitet for barn og unge under 26 år, og hos Frilynt er søknadsfristen 15. oktober. Du søker enkelt via vårt medlemssystem StyreWeb.

Les mer om Frifond i Frilynt her

Les mer om medlemskap i Frilynt her

Som medlem av Frilynt Norge får ditt lag/din teatergruppe tilgang til støtteordningen Momskompensasjon. Ordningen forvaltes av oss via Lotteri- og stiftelsestilsynet og kan enkelt søkes på i vårt medlemssystem StyreWeb. Søknadsfristen er 1. juni.

Det er en enkel søknadsprosess der dere sender inn godkjent regnskap for foregående år, så ordner vi resten. Tilskuddet beregnes på grunnlag av driftsutgiftene i laget ditt, og dere trenger ikke trekke ut mva.

Les mer om Momskompensasjon her

Les mer om medlemskap i Frilynt her

Som medlem av Frilynt Norge får ditt lag/din teatergruppe tilgang til støtteordningen Kursmidler, eller Instruktørstøtte. Ordningen het tidligere Voksenopplæringsmidlene, og gis til aktivitet som har 4 eller flere deltakere over 14 år. Studieforbundet Kultur og Tradisjon behandler søknadene, og du kan få veiledning under prosessen både hos dem og oss.

All aktivitet som skjer i forbindelse med en produksjon gir læring, derfor støttes denne aktiviteten med en timesats som for tiden er på 98 kr pr kurstime.

Les mer om kursmidler her

Les mer om medlemskap i Frilynt her