FINN DIN PRODUSKJON

finn MANUS

HVA VIL DU SETTE OPP?

Som en del av teaterbanken.no har Frilynt Norge noen manus der vi forvalter rettigheter. Dersom du ikke finner manuset du leter etter på vår side, anbefaler vi å lete etter manus hos Dramas, som er Norges hovedforvalter av manus til amatørteater.

Produksjoner

ProduksjonKategoriMålgruppe aktører
Alle barna kom i pubertetenUngdomsrevyUngdom og voksne
Bergtatt – en revy til støtte og gledeRevy (revykal)ungdom og voksne
BomullsbarnaUngdomsrevyUngdom
Camp RhesusDansebasert ungdomskomedie​Ungdom
Carl Lie & HjørnesteinsbedriftenUngdomsrevyUngdom
Den siste reveenka – en eventyrblanding uten filterUngdomsrevyUngdom
Engler og HormonerUngdomsrevyUngdom
Far Far Away – Apsolutt nårskUngdomsrevyUngdom
Fjøsnisser i juleknipeMusikkteaterBarn, ungdom, voksne
GatelysDansebasert ungdomskomedie​Ungdom
Hjul på Månetoppen – fare på sfæreUngdomsrevyUngdom
Huset med de rare iUngdomsrevyUngdom
Høy på landetUngdomsrevyUngdom
Kaos bak kulisseneUngdomsrevyUngdom
MariAmira – fortellinger om fluktDramaUngdom
Sokk i sandalenUngdomsrevyUngdom
Trøbbel i tårnetUngdomsrevyUngdom
Tussene – og jakten på skogens gullBarneteaterBarn, ungdom, voksne

Informasjon om leie av manus:

Manusene i teaterbanken er fra manusbanken.no (Frilynt sin manusbank) og DRAMAS. Under hver produksjon finner du all informasjon som trengs for å søke om spilletillatelse.

Royaltysatser

Pris for medlemmer av Frilynt Norge
Leietaker betaler 12 prosent av brutto billettintekter, minimum kr. 2000,- pr. forestilling i royalty/avgift for oppføring av stykket. Royalty skal betales etter faktura, senest 14 dager etter endt spilleperiode til Frilynt Norge.

Pris IKKE-medlemmer
Leietaker betaler 16 prosent av brutto billettintekter, minimum kr. 3000,- pr. forestilling i royalty/avgift for oppføring av stykket. Royalty skal betales etter faktura, senest 14 dager etter endt spilleperiode til Frilynt Norge.

Rettigheter
Alle offentlige forestillinger, enten det kreves inngangspenger eller ikke, faller innunder åndsverkloven og det skal betales royalties til alle rettighetshavere. Det kreves skriftlig kontrakt for hver oppsetning. Ta alltid kontakt med Frilynt Norge om spilletillatelse FØR teatergruppa begynner å innstudere stykket. Så unngår man at oppsetningen blir stoppet dagen før premieren.

TONO (Gjelder kun revyer)
Dersom du setter opp en revy, skal TONO ha kr. 2 % av brutto billettinntekt, eller en minimum sum i avgift pr. forestilling. Les mer på tono.no.

PS! Dersom du skal melde inn en revyproduksjon hos TONO, så gjøres dette i menyen «Øvrig musikkbruk» (https://www.tono.no/kunder/ovrig-musikkbruk/)

Ofte stilte spørsmål

Må man søke om rettigheter?

Ja. Alle offentlige forestillinger, enten det kreves inngangspenger eller ikke, faller inn under åndsverkloven, og det skal betales royalties/avgift til alle rettighetshavere. Unntaket er hvis man bruker et manus i undervisningen eller fremfører det internt i teatergruppen. Dersom man inviterer andre, for eksempel foreldre eller venner, er det å betrakte som en offentlig forestilling og tillatelse må innhentes.

Hvem har rettigheter?

«Den som skaper et åndsverk, har opphavsrett til verket» (Åndsverkloven § 1)

Alle som har jobbet med manuset. For eksempel forfatter, oversetter, komponist og dramatisør. Hvem som har rettigheter til stykket ser du i beskrivelsen av manuset på nettsiden. Hvis siste kjente opphavsperson har vært død i minst i 70 år, blir verket frigitt. Selv om originalverket av Shakespeare er frigitt, er det sannsynligvis en annen som har bearbeidet eller oversatt stykket i senere år. Dermed har denne personen rettigheter til stykket, og skal ha royalties.

Hvordan søker man om rettigheter?

Heldigvis er det ikke vanskelig å søke om spillerettigheter. Søk opp det aktuelle manuset, trykk på Søk spilletillatelse og du vil komme til søknadsskjemaet.

ET GODT RÅD!

Husk å søke i god tid før dere begynner med prøver! Ta alltid kontakt med Frilynt Norge om spilletillatelse FØR teatergruppen begynner å innstudere stykket. Slik unngår dere at oppsetningen blir stoppet før premieren. For dette kan skje, og har dessverre skjedd med andre